זמן טעינת אתר

זמן טעינת האתר הוא פרמטר משמעותי מאד בעולם התחרותי של אתרי האינטרנט. לקוחות החשופים להיצע גדול של אתרים נוטים לבחור באלו אשר מספקים להם את חווית הגלישה הטובה ביותר: מידע ברור, ענייני ורלוונטי, ניווט קל והתמצאות מהירה, אתר זריז הנטען במהירות ומגיב במהירות.  כאשר חווית הגלישה אינה מוצלחת עבור הגולשים הם הופכים למתוסכלים ומתחילים לנדוד לאתרים אחרים. זמן טעינה ארוך עלול לגרום לגולשים להתייאש ולעבור לאתר מתחרה עוד בטרם האתר נטען, וגם לאחר טעינתו הגולשים ישהו באתר משך זמן קצר יותר מאשר באתרים מתחרים מהירים ממנו. גם ברכישה חוזרת, הגולשים יעדיפו לחזור אל אתרים מהירים ולא אל אתרים שזמן טעינתם היה איטי.

מלבד ההיבט הכלכלי של יחסי ההמרה גלישה – רכישה הנפגעים כתוצאה מזמני טעינה איטיים, גם היבטים כלכליים אחרים נפגעים כתוצאה מזמני טעינה איטיים: דירוג האיכות שהאתר יקבל יהיה נמוך, עלויות ה- Pay-per-click יהיו גבוהות, ודירוג האתר בין תוצאות החיפוש יהיה נמוך. כל אלו הם תוצאה של דירוג האיכות שחברת גוגל קבעה כי זמני הטעינה ישתקפו בו.

 

השפעות שונות על זמני טעינת האתר

ישנם שלושה גורמים המשפיעים על זמני טעינת האתר:

  1. תשתית אינטרנט – שרתי האחסון, רוחב הפס המוקצה לשרתים ולמשתמש הקצה, סוג החומרה המשמשת לטעינת אתר אינטרנט.
  2. עומס המשתמשים – ככל שעומס המשתמשים רב יותר (האתר מצליח יותר) כך נדרשים משאבי תשתית רבים יותר לתמיכה במספר המשתמשים הגדל.
  3. תוכנת האתר – המרכיב העיקרי האחראי על קיום אתרי אינטרנט איטיים. קוד מיושן שאינו כתוב נכון, אובייקטים מרובים או תמונות בעלות נפח גדול עלולים לגרום לאתר להטען באיטיות.

מה אפשר לשפר בקוד כדי להפוך את האתר למהיר בטעינה?

כיוון והגורם העיקרי לזמני טעינה איטיים של אתרים הוא קוד האתר עצמו, בשלב ראשון זהו הגורם אותו יש לבדוק ולשפר.

מה כדאי לבדוק ולשפר בקוד האתר?

  1. קבצי המדיה ונפחם – לא מספיק להקטין תמונה, חשוב לזכור גם להוריד את משקלה על ידי הורדת איכות התמונה לאיכות המתאימה לתמונה המוקטנת. הדבר נכון לא רק קבצי תמונות אלא גם לצורת דחיסת קבצי וידאו ואודיו. שימוש בקבצים קלים יעלה מאד את משך זמן טעינת האתר כיוון שכמות המידע המועברת מוקטנת בצורה משמעותית.
  2. כמות האובייקטים– טעינת אובייקט כרוכה בשליחת בקשה לסרוור ומעכבת את זמני טעינת האתר. איחוד קבצי קוד ואיחוד קבצי עיצוב (CSS)  יקטינו את כמות הבקשות לטעינה ויזרזו את זמני טעינת האתר.
  3. לעבור ל- CSS – אם עוד לא עשיתם זאת, מעבר לטכנולוגיות מתקדמות כגון CSS ו- AJAX יחסכו בזמני טעינת האתר וגם יעזרו בתחזוקה קלה. הקפדה על שמירת קוד HTML נקי ועדכני היא תנאי נוסף לטעינה מהירה של אתרכם.
  4. למה האיטיים תמיד בסוף? - טעינת אובייקטים הדורשים סינכרון כגון קבצי קוד, מעכבת את המשך טעינת האתר עד לאחר סיום טעינתם. שימרו את הקריאה לטעינתם לתחתית הדף, לאחר שכל יתר האובייקטים נטענו.

ועכשיו ששיפרנו, איך נבדוק האם זה עזר?

ישנם כלים שונים בשוק המאפשרים ניתוח של זמני טעינת האתר, הנפוצים שבהם הם:

  1. Firebug- כלי המיועד בעיקר לדפדפן Firefox. מיועד לניתוח סדר טעינת הקבצים, גודל הקבצים ומשקלם.
  2. YSlow - תוסף ליאהו הבודק ביצועים וממליץ על שיפורים במבנה הקוד והאתר.
  3. Page Speed - כלי של גוגל הדומה ל –YSlow.
  4. Webmaster Tools - כלי העוקב אחר ביצועים וזמני טעינה, חלק מאוסף כלי הניהול של גוגל.

צור קשר ראשוני